Η φάρμα μας

 

Η φάρμα μας είναι ένας υπέροχος και γαλήνιος τόπος,
ένα καταφύγιο με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες

 

Greek Pony Farm | Η φάρμα μας

Στην καρδιά ενός βιολογικού αγροκτήματος, ανάμεσα σε αιωνόβια ελαιόδεντρα, αγρούς με βότανα και αρωματικά φυτά, κήπους με λαχανικά και φρούτα που συνυπάρχουν αρμονικά με αεικίνητα πόνυ, ελάφια, άλογα και αγελάδες, βρίσκεται η φάρμα μας: Greek Pony Farm.

Το αγρόκτημα βρίσκεται περίπου 2 χλμ. από το χωριό Ροδιά, του δήμου Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια παραδοσιακή αγροτική περιοχή σε υψόμετρο περίπου 470 μέτρων, περιτριγυρισμένη από βουνά, λαγκάδια και σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τον όμορφο γραφικό κόλπο της Κυπαρισσίας.

Η «Greek Pony Farm», στοχεύοντας για ακόμη καλύτερα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας δεν σταματάει ποτέ. Με οικολογικό χαρακτήρα και συνεχείς επενδυτικές δραστηριότητες, η καλλιεργήσιμη γη αυξάνεται και επεκτείνεται για να παραχθούν ακόμη περισσότεροι καρποί με ήπιο τρόπο που δεν εξαντλεί τα δέντρα, το χώμα και το περιβάλλον. Oι φροντισμένοι ελαιώνες ποικιλιών «Κορωνέϊκη» και «Καλαμών», συνυπάρχουν αρμονικά με τα οπωροφόρα δέντρα, τα αρωματικά φυτά και τα κηπευτικά. Τα μηχανήματα και τα κτήρια εκσυγχρονίζονται και βελτιώνονται καθημερινά, με την ενσωμάτωση των σύγχρονων τάσεων και της τεχνολογίας.

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα και η σύνθεση του εδάφους κάνουν μοναδικό κάθε καρπό, κάθε δέντρο. Η τεχνογνωσία και ο εκσυγχρονισμός κάθε πτυχής της παραγωγής ξεπερνάει ακόμη και τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και προσεγγίζει ως φιλοσοφία διαχείρισης την λογική της βιοκαλλιέργειας: Τα φυτά, τα δέντρα και τα δεκάδες ζώα που φιλοξενούνται στη Φάρμα και συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, δημιουργούν ένα μικρό, ενεργό σχεδόν αυτάρκες οικοσύστημα που εξελίσσεται και συμπληρώνεται καθημερινά.

Έτσι, η «Greek Pony Farm» και τα προϊόντα της ξεπερνούν με ευκολία τα σχετικά κριτήρια και διαθέτουν πιστοποίηση οργανικής (βιολογικής) γεωργίας, όπως και πιστοποίησης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που βεβαιώνει την μοναδικότητα της περιοχής όπου ανήκουν.

Ο ελαιώνας μας (από ψηλά)

Δημιουργήσαμε το βιολογικό αγρόκτημα
προσεγγίζοντας τη φύση με σεβασμό και ήθος,
όχι απλώς να παίρνουμε από αυτή αλλά και να επιστρέφουμε σε αυτή,
ή τουλάχιστον θέτοντας τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να αναπληρωθεί και να αυτό-ιαθεί.

Φωτογραφίες

Η φάρμα μας επίκεντρο ηρεμίας, δημιουργίας και επικοινωνίας με την φύση