Η φιλοσοφία μας

Η κουλτούρα μας παράγεται με πλέγμα παραδόσεων για το ελαιόλαδο,
που έρχονται από τους παππούδες μας
και τους παππούδες των παππούδων μας
εδώ και τέσσερις γενεές.

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας είναι απλή και βασίζεται στο τρίπτυχο:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ!

Μέσα από τέσσερεις γενιές καλλιέργειας στον «παράδεισο» που λέγεται Κυπαρισσία, από τις επιτυχίες και τις αστοχίες μας, διδαχτήκαμε ότι στην καλλιέργεια της γης, τα βασικά θεμέλια που πάνω τους πρέπει να κτίσεις είναι  ο τόπος, η παράδοση, η ποιότητα, η αειφόρος ανάπτυξη , η καινοτομία, οι ορθές πρακτικές και το πάθος.

Σήμερα στην  Greek Pony Farm®, στον «ευλογημένο» τόπο που βρίσκονται τα κτήματα της φάρμας μας, καλλιεργούμε τις βρώσιμες (επιτραπέζιες) ελιές Καλαμών και την λαδολιά της Κορωνέϊκης ποικιλίας, εμβληματικές του τόπου μας και παγκόσμια γνωστές.

Ο σκοπός και οι στόχος μας που πηγάζουν μέσα από την φιλοσοφία μας, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη.

Το όνομα μας δεν είναι τυχαίο, ένα κοπάδι μικρόσωμων αλόγων (πόνυ) περιφέρεται στους ελαιώνες ελεύθερα, ξεβοτανίζοντας και λιπαίνοντας φυσικά τα κτήματά μας , μαζί με ελάφια, άλογα, και βοοειδή.

Η συγκομιδή των καρπών γίνεται με τον συνεργισμό της παράδοσης και των ορθών πρακτικών  που επιβάλλουν από την μια μεριά η εμπειρία 4 γενεών και από την άλλη, όλα τα πρότυπα καλλιέργειας και τυποποίησης που ακολουθούμε σε όλα τα στάδια.

Εφαρμόζουμε καινοτόμες πρακτικές , γιατί θέλουμε ο καταναλωτής να γευτεί τα προϊόντα μας και να του μείνουν χαραγμένα στην γευστική και την οσφρητική του παλέτα σαν «μοναδικά».

Τέλος το πάθος μας και η επαφή μας με τα κτήματα, τα δέντρα, τα ζώα είναι καθημερινή  γιατί είναι ζωογόνα και γιατί παθιασμένα ζητάμε το  ΑΡΙΣΤΟ, γιατί έτσι μας διδάξαν οι πατεράδες μας και έτσι θα διδάξουμε τα παιδιά μας.

Φωτογραφίες

Το πάθος και η αγάπη για δημιουργία πλαισιώνονται από την παράδοση
στην παραγωγή του εξαιρετικού ελαιολάδου μας