Οι ποικιλίες μας

Στα κτήματα μας καλλιεργούμε την βρώσιμη επιτραπέζια ελιά «Καλαμών»
και την λαδοελιά της «Κορωνέϊκης» ποικιλίας.

Η Ποικιλία «Καλαμάτας»

Οι ελιές «Καλαμάτας» είναι η πλέον εξαιρετική ποικιλία βρώσιμης ελιάς, ονομασίας προέλευσης.

Καλλιεργείται κύρια στη Μεσσηνία και την Λακωνία και δευτερευόντως σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Ο καρπός είναι μεγάλος κυρτωμένος μονόπλευρα και με βάρος  5-7 gr/τεμάχιο. Ο πυρήνας του (κουκούτσι) βγαίνει εύκολα και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της ποικιλίας. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι είναι από 16%-20%.
Έχει σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο, συνεκτική σάρκα, στιλπνό περίβλημα χαρακτηριστικά που τα διατηρεί μέχρι την κατανάλωση της.

Οι ελιές «Καλαμάτας» της Greek Pony Farm μαζεύονται και επιλέγονται με το χέρι.
Επεξεργάζονται με παραδοσιακή συνταγή εδώ και τέσσερις γενεές και η συντήρηση τους γίνεται μόνο σε άλμη (αλατόνερο) και σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Και το γευστικό αποτέλεσμα δεν έχει σύγκριση με καμία άλλη.

Η ποικιλία «Κορωνέϊκη»

Είναι η κυρίαρχη και η πλέον εμβληματική Ελληνική ποικιλία.

Καλλιεργείται κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι απαιτήσεις της σε έδαφος, υγρασία και καλλιεργητικές φροντίδες είναι σχετικά μικρές και τα δέντρα μπορούν να καλλιεργηθούν σε υψόμετρο έως 600μ.
Έχει πρασινοκίτρινο χρώμα, άρωμα μέτριο προς έντονα φρουτώδες, πλούσια γεύση και επίγευση που διαρκεί.
Από την άλλη έχει μέτρια προς έντονη αίσθηση του πικρού και του πικάντικου και αυτό της προσδίδει μια εξαιρετική ισορροπία.
Δεν έχει μεγάλη πολυπλοκότητα σε άλλα αρώματα και αυτό την κάνει χαρακτηριστική, μπορούμε να διακρίνουμε αρώματα πρασίνων κομμένων φύλλων. φρέσκου χόρτου, αρώματα που της προσδίδουν μια έντονη φρεσκάδα.

Ο συνδυασμός όλων των πιο πάνω χαρακτηριστκών κάνουν την «Κορωνέϊκη» ποικιλία, την ποικιλία με την πλέον εξαιρετική αρμονία στον Ελλαδικό χώρο και παγκόσμια.