Ροδιά Μεσσηνίας

το κέντρο ενός παραδοσιακού ελληνικού
γεωργικού “παράδεισου”

Στη “Greek Pony Farm” η προσπάθεια για ακόμη καλύτερα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας δεν σταματάει ποτέ. Ούτε και οι σχετικές επενδύσεις.

Η καλλιεργήσιμη γη επεκτείνεται, αυξάνεται για να παραχθούν ακόμη περισσότεροι καρποί με ήπιο τρόπο που δεν εξαντλεί τα δέντρα, το χώμα και το περιβάλλον. Οι φροντισμένοι ελαιώνες ποικιλιών “Κορωνέικη” και “Καλαμών”, συνυπάρχουν αρμονικά με τα οπωροφόρα δέντρα και τα αρωματικά φυτά και τα κηπευτικά. Τα μηχανήματα, τα κτήρια εκσυγχρονίζονται και βελτιώνονται καθημερινά, με την ενσωμάτωση των σύγχρονων τάσεων και της τεχνολογίας.

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα και η σύνθεση του εδάφους κάνουν μοναδικό κάθε καρπό, κάθε δέντρο.

Η τεχνογνωσία και ο εκσυγχρονισμός κάθε πτυχής της παραγωγής ξεπερνάει ακόμη και τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και προσεγγίζει ως φιλοσοφία διαχείρισης την λογική της βιοκαλλιέργειας: Τα φυτά, τα δέντρα και τα δεκάδες ζώα που φιλοξενούνται στη φάρμα και συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, δημιουργούν ένα μικρό, ενεργό σχεδόν αυτάρκες οικοσύστημα που εξελίσσεται και συμπληρώνεται καθημερινά.

Έτσι, η “Greek Pony Farm” και τα προϊόντα της ξεπερνούν με ευκολία τα σχετικά κριτήρια και διαθέτουν πιστοποίηση οργανικής (βιολογικής) γεωργίας, καθώς και πιστοποίηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που επιβεβαιώνει την μοναδικότητα της περιοχής όπου ανήκουν

“Η φάρμα μας είναι ένα όμορφο και γαλήνιο μέρος,
ένα καταφύγιο με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!”

Το κτήμα μας (από ψηλά)

Δημιουργήσαμε την βιολογική μας φάρμα,
προσεγγίζοντας την φύση με σεβασμό και ήθος,
όχι απλά για να πάρουμε αλλά και για να δώσουμε σε αυτήν,
ή τουλάχιστον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να ανανεωθεί και να αυτοθεραπευτεί.

Οι ποικιλίες μας

Στην γη μας καλλιεργούμε
επιτραπέζιες ελιές “Καλαμάτας”
και την “Κορωνέικη” ποικιλία για το ελαιόλαδο

“Καλαμάτας”

Η ελιά “Καλαμάτας” είναι η  παγκόσμια “βασίλισσα” των επιτραπέζιων ελιών!

Καλλιεργείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα στην Μεσσηνία όπως δηλώνει το όνομά της, για πολλούς είναι συνώνυμη της εύγευστης ελιάς και έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές. Η ποικιλία πλέον καλλιεργείται σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, στην Μεσόγειο ακόμη και στην Ν. Αμερική, μια ακόμη αναγνώριση της μοναδικής προσωπικότητάς της. Όμως, πραγματική ελιά “Καλαμάτας”, είναι μόνο η ελιά που παράγεται εδώ, στην Μεσσηνία, γι’αυτό και προστατεύεται αυστηρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ένδειξη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Ασφαλής τρόπος διαπίστωσης της αυθεντικής ελιάς “Καλαμάτας” είναι το χρώμα της που ποικίλει από σοκολατί, σκούρο καφέ μέχρι και ιώδες. Με χαρακτηριστικό οβάλ μυτερό σχήμα και σφιχτή σάρκα, είναι τραγανή και  έχει ξεχωριστή γεύση που δεν μοιάζει με καμμία άλλη. Διακριτικά φρουτώδης, ελαφρά αλμυρή και ελάχιστα πικρή, τρώγεται σκέτη ως μεζές και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές της Μεσογειακής διατροφής.

“Κορωνέικη”

Η ποικιλία “Κορωνέικη” κατάγεται από την Μεσσηνία, από όπου έχει πάρει και το όνομά της και καλλιεργείται παραδοσιακά στην περιοχή εδώ και αιώνες.

Η μοναδική αξία της και η εκλεκτή ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγεται από τον μικρό αλλά θαυματουργό σε απόδοση καρπό της, αποδεικνύεται από το ότι πλέον σήμερα καλύπτει το 60% των ελαιώνων ολόκληρης της Ελλάδας.

Όμως όπως είναι φυσικό, πουθενά δεν “νοιώθει” και δεν αποδίδει τόσο καλά, όσο εδώ στο “σπίτι” της, στη Μεσσηνία!

Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ελαιολάδου εκλεκτής ποιότητας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: λεπτό, φρουτώδες και αρωματικό, με πράσινο γοητευτικό χρώμα, έντονη γεύση, γεμάτο με αντιοξειδωτικά, πολύτιμα για την υγεία, όπως απέδειξαν πρόσφατες μελέτες.

Αποτελεί βασικό συστατικό της “σταρ” ελληνικής σαλάτας, της χωριάτικης, και συνοδεύει αρμονικά κάθε άλλη φρέσκια σαλάτα που θα διαλέξετε.

Παράγεται μόνο με παραδοσιακό τρόπο, διαλέγεται μία-μία με το χέρι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι το Δεκέμβριο και ωριμάζει αποκλειστικά με φυσικό τρόπο χωρίς χρήση χημικών ή συντηρητικών. Μόνο τότε μπορεί να φέρει τον επίζηλο τίτλο ελιά “Καλαμάτας”.

“Ευλογημένη γη από τους Θεούς”

Φωτογραφίες

Η φάρμα μας είναι το επίκεντρο της ηρεμίας, δημιουργίας και επικοινωνίας με την φύση

“Η ελιά είναι το πλουσιότερο δώρο της φύσης”

products_footer
greekponyfarm_logo-new

Στοιχεία Επικοινωνίας

Scroll to Top